07-07-2021

VERRASSEND PAREL MOERWIJK

Als je een rondje door Moerwijk loopt, valt op hoe groen het hier is. De straten zijn ruim opgezet en met plantsoenen wordt nog meer afstand gecreëerd tussen de huizen. Overal zie je water met groene oevers en grote, volwassen bomen. Op steenworp afstand van de eengezinswoningen en tussen de appartementgebouwen van Parel Moerwijk ligt een prachtige singel met groene oevers. Hier wandel je langs, spelen kinderen én kijk je straks heerlijk op uit.

Eengezinswoningen in Parel Moerwijk
De 56 eengezinswoningen komen aan de Hackfortstraat, Verwoldestraat en Zijpendalstraat. Door de typisch Moerwijkse groene overgangszone tussen je huis en de stoep krijgt ook dit deel van de wijk die lekker ruime opzet. De diepe tuinen met achterom zijn voorzien van een berging. Grotendeels is de oriëntatie van de tuinen zuidwest.

De stoere stadswoningen zijn er in diverse varianten. Je kunt kiezen uit een huis met 2 of
3 woonlagen. Doordat de huizen een plat dak hebben, zijn alle verdiepingen optimaal bruikbaar. Door deze afwisselende hoogtes en breedtes zijn er huizen van 85 tot 128 m² groot. En is de woning niet groot genoeg? Dan kies je voor een uitbouw van 1,20 of 2,40 meter, de tuinen van circa 9,3 tot circa 15 meter diep zijn er groot genoeg voor.